Agar bílý 25 g

Kód: 16112
Neohodnoceno
Značka: Gold cup
35 Kč 1 400 Kč / 1 kg
Skladem (10 ks)
Můžeme doručit do:
24.9.2018

Agar je přírodní polysacharid s vysokou gelující schopností bez chuti.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Agar je přírodní polysacharid s vysokou gelující schopností bez chuti.

 V potravinářství se agar používá jako stabilizátor i zahušťovací prostředek v mnoha asijských kuchyní, od cukrářských a pekařských výrobků až po mražené dezerty, různá želé, pudinky apod. 
Je známý i jako japonská želatina, kanten či E406.

 Agar umožňuje vytvářet pevné želé, které dobře drží tvar při krájení, je proto vhodný pro domácí přípravu extra vysoké vrstvy želé na dorty a zákusky.

 Vyrábí se z červených mořských řas a je tedy 100 %  vegan.

 Taje při 96 °C a tuhne při 40 °C.

Jak na něj?

 1 lžička agarového prášku = 1 lžíce agarových vloček = 1 lžička práškové želatiny = cca 1,5 g plátkové želatiny.

Na pevné želé použijte 2 lžičky agarového prášku na 600 ml tekutiny (anebo podle návodu). Agar nechte přibližně 15 minut nasáknout tekutinu, pak směs jemně přiveďte k varu a za stálého míchání zvolna vařte, aby se rozpustil (5 minut prášek, až 15 minut vločky).

 

 

Složení: agarový prášek.

Doplňkové parametry

Kategorie: KOŘENÍ
Hmotnost: 0.25 kg