Agar bílý 25 g
Kód: 16112Detailní popis produktu
Agar je přírodní polysacharid s vysokou gelující schopností, který se vyrábí z červených mořských řas. Je 100 % veganský. Je známý i jako japonská želatina, kanten či E406. Je to vynikající rostlinná náhrada želatiny. Je průhledný, bez chuti a zápachu a zůstává tuhý i při vyšších teplotách. Má nepatrnou energetickou hodnotu.
Použití:
Používá se jako stabilizátor a zahušťovací prostředek v mnoha výrobcích asijských kuchyní, od cukrářských a pekařských výrobků až po mražené dezerty, různá želé, pudinky apod. Umožňuje vytvářet pevné želé, které dobře drží tvar při krájení, je proto vhodný pro domácí přípravu extra vysoké vrstvy želé na dorty a zákusky.
Taje při 96 °C a tuhne při 40 °C.
Na pevné želé použijte 2 lžičky agarového prášku na 600 ml tekutiny (anebo podle návodu). Agar nechte přibližně 15 minut nasáknout tekutinu, pak směs jemně přiveďte k varu a za stálého míchání zvolna vařte, aby se rozpustil (5 minut prášek, až 15 minut vločky).
Složení: agarový prášek
Obsah: 25 g
Země původu: Thajsko
Doplňkové parametry
Kategorie: | Koření |
---|---|
Hmotnost: | 0.03 kg |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.