Od 13. března do 19. března stěhujeme sklad. Vaše objednávky budou odeslány až po 20. březnu. Děkujeme za pochopení.

Agar bílý 25 g

Kód: 16112
59 Kč 2 360 Kč / 1 kg
Skladem (1 ks)

Agar je přírodní polysacharid s vysokou gelující schopností bez chuti, 100 % veganský.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Agar je přírodní polysacharid s vysokou gelující schopností, který se vyrábí z červených mořských řas. Je 100 % veganský. Je známý i jako japonská želatina, kanten či E406. Je to vynikající rostlinná náhrada želatiny.  Je průhledný, bez chuti a zápachu a zůstává tuhý i při vyšších teplotách. Má nepatrnou energetickou hodnotu.

Použití:
Používá se jako stabilizátor a zahušťovací prostředek v mnoha výrobcích asijských kuchyní, od cukrářských a pekařských výrobků až po mražené dezerty, různá želé, pudinky apod. Umožňuje vytvářet pevné želé, které dobře drží tvar při krájení, je proto vhodný pro domácí přípravu extra vysoké vrstvy želé na dorty a zákusky.

Taje při 96 °C a tuhne při 40 °C.

Na pevné želé použijte 2 lžičky agarového prášku na 600 ml tekutiny (anebo podle návodu). Agar nechte přibližně 15 minut nasáknout tekutinu, pak směs jemně přiveďte k varu a za stálého míchání zvolna vařte, aby se rozpustil (5 minut prášek, až 15 minut vločky).

Složení: agarový prášek

Obsah: 25 g

Země původu: Thajsko

Doplňkové parametry

Kategorie: Koření
Hmotnost: 0.03 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz