TANTO / CHEF 220MM DELLINGER IKAZUCHI 200 DAMASCUS LIMITED

Kód: E0042
11 149 Kč
Skladem (1000 ks)

Tanto / Chef 8" Dellinger IKAZUCHI Limited Damascus & japonský kuchařský nůž & nůž šéfkuchaře & jádro z oceli AUS-10, 67 vrstev damaškové oceli ( damascus steel ) & západní kroucená rukojeť ze dřeva Chicken Wing-wood & délka čepele 220 mm & dárková krabička z borovicového dřeva & certifikát pravosti & pouze 200 ks

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonský nůž  TANTO / Chef 200 mm Dellinger IKAZUCHI (hrom) - Limited edition 200 Pcs.

Tento nůž vznikl jako osobní projekt firmy Nože zVostra a Dellinger. Tvar čepele vychází z klasického tvaru samurajské dýky Tanto, která byla nedílnou součástí výzbroje každého samuraje. Naším cílem bylo, aby byl nůž zajímavý a netradiční a vynikal mezi ostatními noži. Rukojeť je vyrobená ze dřeva Chicken - Wing Wood, které prošlo stabilizací (provádí se za vysokých tlaků a vysoké teploty, kdy se vlastně do struktury dřeva tlačí pryskyřice). Jeho vzory na řezu připomínají vzory ptačího peří. Rukojeť je jednou zatočená, zdobí ji ozdobný trojkroužek ze dvou vrstev nerezové oceli, mezi kterými je vrstva G10. Materiál G10 je složený z upravené skelné tkaniny a epoxirezolové živice. Má výborné mechanické a elektroizolační vlastnosti a dobrou klimatickou odolnost.  Rukojeť je zakončena čepičkou z damaškové oceli, ne které je vyraženo číslo nože. Každý nůž má své dřevěné pouzdro, tzv. Sayu, vyrobenou ze dřeva Rosewood, která má ve špičce integrované mag- nety zabraňující samovolnému vysunutí nože. Čepel je z nerezové skládané damaškové oceli (67 vrstev), jádro z uhlíkové oceli AUS-10 od Aichi Steel Corporation s tvrdostí 60 +/- 1 Rockwella.

Délka rukojeti:        140 mm
Délka čepele:          220 mm
Celková délka:        360 mm
Hmotnost:                265 g


Doporučení a údržba:

✅ japonský nůž TANTO / Chef IKAZUCHI z damascénské oceli ( damascus steel ), nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
✅ Nepoužívejte japonský nůž z damaškové oceli ( damascus steel ) ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.
✅ Nepožívejte japonský nůž z damaškové oceli jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.    
✅ Chraňte nůž a jeho ostří před pádem, nebo nárazem.
✅ Pokud víte, že japonský damaškový nůž nebudete delší dobu potřebovat je vhodné ho potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
✅ Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi !

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: