Sada nožů - box 3 ks Sekyriu Japan

Kód: E0020
2 349 Kč
Skladem (100 ks)

Sada nožů - box 3 ks Sekyriu Japan & Santoku 174 & Sashimi 210 & Nakiri 170 & japonské kuchařské nože & nůž šéfkuchaře & nůž asijského typu & rukojeť ve tvaru písmena D ze dřeva topolu

Detailní informace

Detailní popis produktu

1/ Japonský univerzální nůž SANTOKU / Chef  ( 174 mm ) od japonské firmy Sekiryu

Ostrý japonský nůž SANTOKU / Chef 174 mm Sekiryu Japan z kvalitní nerezové oceli 420 J2 - HRC 53(+/-), byl vyroben ve městě Seki, které je známé výrobou nožů po celém světě. Nůž SANTOKU je bezohledný kuchyňský válečník, který je připraven na všechna vaše přání. Japonské slovo "santoku" se zhruba označuje jako "tři ctnosti", což svědčí o všestrannosti tohoto nožového stylu a druhu řezů, které vyniká (řezání, rozkrájení a mletí). Čepel je obvykle kratší než kuchařský nůž s výrazně odlišnou geometrií. Nůž Santoku je často prohlašován za fúzi mezi šéfkuchařským nožem a nakiri, což vám přináší výhody obou zmíněných. Vyšší faseta snižuje tření, krájení je tak přesnější. SANTOKU je dokonalým společníkem při práci s masem, rybami, zeleninou a ovocem. Nepřekonatelné vlastnosti nože oceníte například při krájení cibule. Ostrost čepele zajistí minimální únik tekutiny a vaše pokrmy budou plné šťávy a vitamínů. Široká čepel a rukojeť ve tvaru písmene D Vám poskytne tu nejlepší kontrolu při řezání a krájení.

Délka rukojeti:        120 mm
Délka čepele:          174 mm
Celková délka:        294 mm
Hmotnost:                102 g

2/ Japonský nůž Sashimi ( Yanagiba ) 210 mm od japonské firmy Sekiryu

2/ Japonský typ nože Sashimi ( Yanagiba )- z kvalitní nerezové oceli 420 J2 - HRC 53(+/-), byl vyroben ve městě Seki, které je známé výrobou nožů po celém světě.  Robustní jednostranný nůž broušený v japonském stylu pouze z jedné strany. Profesionální dlouhý krájecí nůž určený k řezání tenkých plátků ryb pro sushi a sashimi.  Jeho překrásná robustní čepel je schopna řezat přísady v dlouhých nepřerušovaných řezech a tím zachovat jejich celistvost a svěžest. Yanagiba je jedním z nejdůležitějších tradičních japonských nožů a je součástí repertoáru mnoha kuchařů. Dokonce i nejjednodušší úkoly s tímto krásným a funkčním nožem jsou povýšeny na mimořádný zážitek.

Délka rukojeti:        125 mm
Délka čepele:          210 mm
Celková délka:        325 mm
Hmotnost:                 79 g

3/ Japonský nůž na zeleninu NAKIRI ( 170 mm ) od japonské firmy Sekiryu

Ostrý japonský typ nože NAKIRI z kvalitní nerezové oceli 420 J2 - HRC 53(+/-), byl vyroben ve městě Seki, které je známé výrobou nožů po celém světě. Profesionální nůž na krájení (sekání) zeleniny a bylinek. Svým tvarem nůž připomíná sekáček na maso, ale nenechte se mýlit. S čepelí dlouhou 170 mm snadno nakrájíte veškerou zeleninu na drobné kostičky nebo proužky. Výška nože Vám pak umožní nakrájenou surovinu jednoduše nabrat na čepel a přenést do hrnce či pánve.

Délka rukojeti:        125 mm
Délka čepele:          170 mm
Celková délka:        295 mm
Hmotnost:                126 g

Rukojeť ve tvaru písmene D je vyrobena ze dřeva topolu. Vždy je ergonomicky tvarovaná a navržena pro vynikající ruční ovládání.
Doporučení a údržba:

✅ japonské nože Sekyriu Japan nikdy neumývejte v myčce na nádobí. Pro zachování ostrosti nůž ručně omyjte a ihned osušte.
✅ Nepoužívejte japonský nůž ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.
✅ Nepožívejte japonský nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.    
✅ Chraňte nůž a jeho ostří před pádem, nebo nárazem.
✅ Pokud víte, že nůž nebudete delší dobu potřebovat je vhodné ho potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
✅ Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi !

Doplňkové parametry

Kategorie: KUCHYŇSKÉ NOŽE
Záruka: doživotní

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: