Tom Khaa Kai

Tom Khaa Kai - je thajská kuřecí polévka, kterou z hlediska složení a postupu přípravy můžeme přiřadit ke světoznámým thajským polévkám typu "tom yam". Její příprava je velmi jednoduchá, rychlá a její chuť je delikátní - mírně ostrá, lahodně nakyslá, přitom sladce kořeněná a navíc vonící čerstvými bylinkami. Krevetky jsou zde nahrazeny kuřecím masem, dále obsahuje více oddenku galganu (zázvoru) a její pálivost je zmírněna přídavkem kokosového mléka.

 


Suroviny:

100 ml kuřecího vývaru - doporučujeme uvařit si vlastní a skladovat v lednici
1 stonky citrónové trávy, jemně nakrájené - můžete zakoupit mražené nebo koření citrónové trávy
30 g oddenku galganu , nakrájet - nabízíme mražený
2 ks kaffir lime listů (bai ma-krut) - mražené listy nebo koření jako drcené sušené
500 g kuřecích prsíček, nakrájené - můžeme nahradit krevetkami

80 g nožiček ze žampiónů, na čtvrtky - můžeme použít houby v nálevu
3 lžíce rybí omáčky 
3 lžíce šťávy z limetky
3 chilli papričky, jemně nakrájené - čerstvé pro velmi výraznou chuť, sušené pro střední pálivost, nakladané pro jemnou chuť
400 g kokosového mléka

Postup přípravy:
Kuřecí vývar přivedem do varu, přidáme citrónovou trávu, galgan a listy kaffir lime.
Ochucený vývar pak nalijeme do kokosového mléka, přidáme kuřecí maso, žampióny, ochutíme rybí omáčkou, citrónovou šťávou a chilli.
Vaříme na mírném ohni až je kuřecí maso hotovo a pak servírujeme s vařenou rýží.

tom-kha-gai-chicken-coconut-soup

 

Zpracoval a napsal : Dadalova kuchařka , se svolením správce stránek.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení